LED TL armaturen kennen vele voordelen ten opzichte van de verouderde standaard armaturen. Dit betaalt zich uit in de vorm van een lagere energierekening. LED TL armaturen leveren een besparing op van 65% per jaar. Hoewel de aanschaf van een moderne LED TL Armatuur hoger uitvalt, heb je deze kosten snel terugverdient omdat de energierekening lager uitvalt. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar past ook in de denkwijze van een duurzame ondernemer. LED verlichting is immers beter voor het milieu.

TL Armatuur in combinatie met LED TL verlichting

Ondernemers die het optimale uit hun investering wilt halen, kiezen een LED TL armatuur met LED TL buizen. Je bespaart dan niet alleen op de energiekosten, maar ook maximaal op onderhoud. LED TL lampen hoeven minder vaak vervangen worden dan traditionele TL verlichting. Het aantal branduren neemt sterk toe wanneer je gebruik maakt van een TL armatuur in combinatie met LED verlichting. Traditionele TL verlichting geeft je 20.000 branduren, afhankelijk van de kwaliteit ligt dat aantal tussen 25.000 en 50.000 wanneer je gebruik maakt van LED verlichting.

Kies de juiste Wattage, het aantal Lumen en de kleurtemperatuur

De wattage geeft aan wat het verbruik van een lamp is. Als je dezelfde hoeveelheid licht wilt behouden wanneer je jouw oude lamp vervangt voor een LED lamp vergelijk dan de wattage van je oude lamp met de hoeveelheid Lumen van LED verlichting. De lichtopbrengst van LED lampen is namelijk een stuk hoger dan dat van traditionele lampen waar de hoeveelheid licht in wattage werd uitgedrukt. De kleurtemperatuur wordt gemeten in kelvin. 4000 kelvin staat gelijk aan daglicht. Een lamp die minder kelvin produceert, schijnt warmer licht en het licht van een lamp die met een hogere kelvin waarde wordt als witter en koeler ervaren.