Als ondernemer heb je te maken met klanten waar je goederen aan verkoopt of diensten aan verleent. Je klanten betalen je daarvoor maar het komt regelmatig voor dat rekeningen blijven liggen waardoor jij in de problemen kunt komen op financieel gebied. Om er dan toch voor te zorgen dat er betaald wordt kun je kiezen voor incasso inschakelen Eindhoven.

Betaling laten regelen

Een voorbeeld van een incassobureau is BMK. Je kunt ze inschakelen als er zo nu en dan eens een rekening blijft liggen maar als het vaak voorkomt kunnen zij er ook voor zorgen dat dit tijdig gesignaleerd wordt en de juiste maatregelen nemen. Zo heb jij zelf nergens geen omkijken meer naar en kun je je richten op andere werkzaamheden.

Incasso betekent wel extra kosten

Openstaande rekeningen innen is geen leuk werk om te doen maar veel ondernemers hebben er zelf ook geen tijd voor. Daarnaast kan het vragen om je geld, waar je gewoon recht op hebt, er voor zorgen dat de relatie met de klant verstoord wordt. Om dit te voorkomen schakel je een incassobureau in. Zij zorgen ervoor dat de klant een minnelijke schikking ontvangt met het verzoek zo snel mogelijk te betalen. In de praktijk blijkt dat klanten, als zij een incasso ontvangen, deze vaak snel betalen. Het versturen van een incasso houdt wel in dat er meer kosten bijkomen dan alleen het openstaande bedrag. Dit zijn de incassokosten en de wettelijke rente. Deze kosten komen voor rekening van de klant die nog dient te betalen.

Informeer wat een incassobureau voor je kan doen

Heb je met regelmaat te maken met wanbetalers en wil je financieel toch het hoofd boven water kunnen houden? Informeer dan altijd eerst wat een incassobureau voor je kan doen zodat jij je geld op tijd krijgt.